Welcome, Guest. Please Login or Register
Decware Audio Forums
03/28/23 at 16:35:37†




Pages: 1
Send Topic Print
ZP3 Dead After Tubes Flashing (Read 217 times)
Smellman
Verified Member
**




Posts: 4
ZP3 Dead After Tubes Flashing
03/01/23 at 18:07:12
 
As the title says my ZP3 shows no signs of power after I noticed some heavy flickering from the voltage regulator and rectifier a couple days ago. I immediately turned it off once I noticed. I tried replacing the both tubes with known working tubes. I even replaced all the other tubes as well just to sure. I verified the power cord and outlet are working. There is no glow from any of the tubes.
I would appreciate any advice.
If I do need to send it in, does anybody know if their service wait times are as crazily long as a new order?
Thanks
Sean

Back to top
 
 
  IP Logged
HockessinKid
Seasoned Member
****




Posts: 945
Re: ZP3 Dead After Tubes Flashing
Reply #1 - 03/01/23 at 18:20:23
 
Have you checked the fuse located in the IEC at the rear? Likely have a blown fuse

HK
Back to top
 
 

Nottingham Interspace TT w/ Audio Technica AT-OC9XML cart + Modwright PH 9.0XT phono OR Modwright modded Cambridge CNX V2 > CSP3-A preamp > ZMA-A amp > PI Audio UberBUSS > Omega SAHO XRS or Caintuck Audio Lii15 Magnum speakers > Snake River Audio & ZenWave cables
  IP Logged
NormD
Seasoned Member
****




Posts: 243
Re: ZP3 Dead After Tubes Flashing
Reply #2 - 03/01/23 at 18:22:01
 
Check the fuse?  It may be inside the receptacle for the power plug as it is on their other equipment.
Back to top
 
 

OPPO Sonica DAC
Technics SL-1200M3D Turntable
SoundSmith The Voice cartridge
JRMedia Center running on a MacMini
Panasonic DP-UB820
Marantz AV8802a Pre/Rotel RMB-1585 Surround
ZTPre & ZMA Stereo
Focal Sopra No. 2 speakers (91 db)
2 Hsu ULS-ULS-15 MK2 Subs
  IP Logged
Smellman
Verified Member
**




Posts: 4
Re: ZP3 Dead After Tubes Flashing
Reply #3 - 03/01/23 at 18:33:44
 
It was the fuse. I never knew where it was located.
Thank you both for responding so quickly.
Forgive my ignorance again, what size fuse is it so I can have some on hand?
Back to top
 
 
  IP Logged
HockessinKid
Seasoned Member
****




Posts: 945
Re: ZP3 Dead After Tubes Flashing
Reply #4 - 03/01/23 at 18:55:58
 
First check the IEC compartment for spare. Then look at the bottom of the ZP3 or download the owners manual.

HK
Back to top
 
 

Nottingham Interspace TT w/ Audio Technica AT-OC9XML cart + Modwright PH 9.0XT phono OR Modwright modded Cambridge CNX V2 > CSP3-A preamp > ZMA-A amp > PI Audio UberBUSS > Omega SAHO XRS or Caintuck Audio Lii15 Magnum speakers > Snake River Audio & ZenWave cables
  IP Logged
Smellman
Verified Member
**




Posts: 4
Re: ZP3 Dead After Tubes Flashing
Reply #5 - 03/01/23 at 19:03:14
 
Thanks
Back to top
 
 
  IP Logged
Sean
Seasoned Member
****




Posts: 133
Re: ZP3 Dead After Tubes Flashing
Reply #6 - 03/01/23 at 19:33:32
 
Sean,

Should be a 3 amp fuse. Value should also be on the sticker on the bottom.

You donít happen to live in Butler, PA, do you? Screen name rings a bell, I think I bought my Mofi table from you.
Back to top
 
 

Mofi StudioDeck, AT OC9III, AT 630, ZP3, SE84UFO, Tekton Pendragon

Schiit Bifrost, Mac Mini, Roon
  IP Logged
4krow
Seasoned Member
****


IMAGINE WHIRLLED
PEAS

Posts: 1445
Re: ZP3 Dead After Tubes Flashing
Reply #7 - 03/01/23 at 20:57:38
 
Also, even though kind of hard to read, it is embossed on the fuse cap.
Back to top
 
 

Decware 34I.3 integrated amp/Forte' 3 bass amp/Velodyne SMS-1 bass mngmnt system/Decware ZOB speakers/Audio Nirvana 8" bass drivers/Xiang Seng DAC/ LR Audio Computer/Rega Apollo R CDP/Emotiva ERC3 CDP/BPT 3.0 power cond.
  IP Logged
Pages: 1
Send Topic Print