Welcome, Guest. Please Login or Register
Decware Audio Forums
10/22/14 at 10:46:36


Pages: 1
Send Topic Print
Loud Popping (Read 286 times)
Ron
Senior Member
***




Posts: 87
Loud Popping
04/18/14 at 19:02:13
 
Anyone have some troubleshooting tips here...

I have a TD-150 Mk III Turn Table, Audio Research PH3 Phono Pre, and a Decware Mini Torii.

I moved to a new room and started hearing some loud pops occasionally, almost like a static discharge. When I moved I also added in the TD-150 Turntable. That said I ran a ground wire from the chassis to the ground plug (in addition to the cartridge group wire). That has helped a little but the static discharge is still happening.

I purchased a Tripp Lite Hospital Grade Isolation Transformer, while this mades the background inky black, it didnt fix the static discharge issues I am having.

Anyone have any other ideas?

Thanks,
Ron
Back to top
 
« Last Edit: 04/18/14 at 19:02:37 by Ron »  

Mini Torii; Custom Mark Audio A12P SuperPensils; Kenwood KD-2055 TT; Audio-Research PH3 Phono Pre
  IP Logged
grinnell
Senior Member
***




Posts: 67
Re: Loud Popping
Reply #1 - 04/19/14 at 02:33:35
 
A ground loop would make a buzz/hum

sound like a switch pop when a swithced is turned on?
Back to top
 
 

MT w/ 1940's RCA 6v6g st
Ref 3A de Capos
VPI HW-19 mk iv
Mac Tuna MR-67
MH 25.2 CDP
  IP Logged
Ron
Senior Member
***




Posts: 87
Re: Loud Popping
Reply #2 - 04/19/14 at 10:25:09
 
It was like a switch popping... that said I figured it out!

Bad 0C2 tube. Popped when I tapped it gently.
Replaced and now I have a completely silent amp again!

Man I love my Decware MT!

R
Back to top
 
 

Mini Torii; Custom Mark Audio A12P SuperPensils; Kenwood KD-2055 TT; Audio-Research PH3 Phono Pre
  IP Logged
Pages: 1
Send Topic Print