Welcome, Guest. Please Login or Register
Decware Audio Forums
05/28/15 at 21:31:31




Pages: 1
Send Topic Print
Zen Torii mk III problem??? (Read 618 times)
Pit Sober
Verified Member
**


Moon260D+DAC/ZenTori

III/HR-1/CSP2+/Beyer
dynamicT1

Posts: 9
Zen Torii mk III problem???
09/30/13 at 17:57:32
 
Hello Everybody, I'm happy owner of Zen Torii mk III for the last 2 years. Unfortunately form some time I can here cracking in my right channel when I'm trying to volume up. It is not really annoying, but... so Please help me?
Oh and second question: what are you guys using to clean your tubes sockets? Thx Peter
Back to top
 
 
  IP Logged
Lon
Seasoned Member
****


"Love without
guts is
worthless!"
Philip K. D*ck

Posts: 8878
Re: Zen Torii mk III problem???
Reply #1 - 09/30/13 at 18:01:14
 
You know, chances are. . .it's an input tube. Just what my experience of years of tube amp usage makes me think first. . . . Do you have any other input tubes you could put in and compare?
Back to top
 
 

Decware:HR-1,ZP3,CSP2+,Torii Mk III;PS Audio PWT+DS,PowerBases,P5,AC-12 pcs;Denon DVD-A1UDCI Rega RP3,TTPSU,white belt+Exact2;VooDoo Cable:Stradivarius Cremona, UltraLinear ICs, Iso-Pods;Mapleshade:Dble Heiix Plus,Samson v2+3 +4" pltfrms;Herbie's Iso-Cups;Opp PM-1
  IP Logged
will
Seasoned Member
****




Posts: 1437
Re: Zen Torii mk III problem???
Reply #2 - 09/30/13 at 18:21:49
 
If it is only while you are turning the volume knob it could well be the contact in the volume control is dirty. If you find this to be the issue, might best call Steve since this would be a warranty thing whether you send it in or fix it yourself. I have successfully cleaned the internal volume contacts with Deoxit cleaning fluid or spray, but you have to know what you are getting into...drain the stored cap energy from the amp. Otherwise...could be very, very dangerous! I use Deoxit for my tube sockets too.
Back to top
 
 

PSA P5/mod'd Brickwall/Shunyata Defender>MacMini/Pure Music>DIY and Pi Audio PCs>Tranquility DAC/linear USB>VHAudio DIY/Grover ICs>jupiter CSP3>Torii MKIV>Synergistic Res. Copper Element/UEF>HR1...SynRes MIG, BDR, and Herbie's isocup feet, dampers etc
  IP Logged
Lord Soth
Seasoned Member
****


I'm an American
BadAss!

Posts: 291
Re: Zen Torii mk III problem???
Reply #3 - 10/01/13 at 17:19:33
 
Have you tried, with the amp turned off, turning the volume knob a couple of times left and right?

This is a common problem with internal oxidation of the volume knob contacts.
Happens to all types of audio equipment.

If the problem doesn't go away, then you have a more serious problem.
Could be due to the tubes going bad too.
Back to top
 
 
  IP Logged
Pages: 1
Send Topic Print